Voormalige scheidsrechter niet te spreken over fase met Carcela: Snap ik niet

Voormalige scheidsrechter niet te spreken over fase met Carcela: "Snap ik niet"

Gepubliceerd: maandag 3 mei 2021 om 15:35ma 03-05-2021 om 15:35

Laatste update: maandag 3 mei 2021 om 15:48ma 03-05-2021 om 15:48

Dat KV Oostende tegen Standard een spektakelwedstrijd was is een understatement. In de eerste helft werden al vijf doelpunten gemaakt en in de tweede helft kwamen er nog drie bij. Standard probeerde in de tweede helft de gelijkmaker (3-3) te scoren maar door een rode kaart van Mehdi Carcela zag het die kans slinken. De uitsluiting van Carcela is volgens ex-ref Serge Gumienny een foute ingreep.

In de tweede helft gaat Mehdi Carcela stevig door op de enkel van verdediger Jack Hendry. Beide spelers blijven liggen, Lothar Dhondt geeft Carcela zijn tweede gele kaart en dus een rode kaart. Carcela verlaat het veld door een uitsluiting van twee gele karten.

Serge Gumienny is niet te spreken over de scheidsrechterlijke actie die hier gepaard meegaat. "In Oostende-Standard bestrafte scheidsrechter Lothar D'Hondt de overtreding van Mehdi Carcela met gestrekt been op het scheenbeen van Jack Hendry met een tweede gele kaart. Maar dat had rechtstreeks rood moeten zijn. Het kan dat de jonge ref het niet goed gezien had, maar dat de ervaren Erik Lambrechts als VAR niet tussenkwam om meteen rood te laten trekken, dat snap ik niet. Dat was donkerrood", aldus Gumienny aan Het Belang van Limburg

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws