Veldman over transfer naar Anderlecht:Ongelooflijk veel zin om eraan te beginnen

Veldman over transfer naar Anderlecht:"Ongelooflijk veel zin om eraan te beginnen"

Gepubliceerd: maandag 3 mei 2021 om 14:30ma 03-05-2021 om 14:30

RSC Anderlecht is een ploeg in opbouw. Met Peter Verbeke en Vincent Kompany staan er twee mensen aan het stuur die zich willen focussen op de eigen jeugd. Dit seizoen toont Anderlecht zijn ongelofelijke progressie. Maar Verbeke wil nog meer bouwen aan de jeugdwerking en plukte daarom de Nederlandse coach van Ajax FC, Robin Veldman, weg.

Maandagmiddag stelde Anderlecht officieel hun nieuwste aanwinst voor. Robin Veldman wordt de nieuwe coach van de U21. De Nederlandse coach moet voor de doorstroming van de toptalenten van de RSCA Belfius Academy naar de eerste ploeg zorgen. Veldman heeft vijftien jaar ervaring bij twee van de meest succesvolle jeugdopleidingen van onze noorderburen: eerder was hij elf jaar actief als jeugdcoach bij Heerenveen en 4 jaar bij de jeugdopleiding De Toekomst van Ajax.

De Nederlander is heel enthousiast met deze nieuwe uitdaging bij Anderlecht. "Ik heb bij Ajax en Heerenveen vaak de jongeren van Anderlecht aan het werk gezien, onder meer op de Future Cup, waar ze vaak ver doorstootten en die ze ook al wonnen. Hun verzorgd, aanvallend voetbal en de internationale toptalenten zoals Lukaku, Tielemans en nog heel veel anderen die de Academy al voortbrachten ken ik dus al een hele tijd. Ik wil het maximum uit al dat talent halen dat er in jongeren zit en hen helpen die volgende stap te maken naar het A-team", dat liet Veldman weten op de website van RSC Anderlecht.

Veldman had een goed gesprek met Verbeke en Kompany en had meteen een goed gevoel bij de visie en het enthousiasme van beide heren, laat hij weten. Hij is enthousiast en gemotiveerd om eraan te beginnen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws