Vandenbempt maakt gehakt van Standard én KAA Gent: Onvergeeflijk

Vandenbempt maakt gehakt van Standard én KAA Gent: "Onvergeeflijk"

03-05-2021 11:30
8

Standard en KAA Gent hebben een valse start gemaakt in de Europe Play-Offs. KAA Gent speelde gelijk tegen KV Mechelen, terwijl Standard zwaar verloor van KV Oostende. Peter Vandenbempt ergerde zich aan het gebrek aan mentaliteit bij beide topclubs. 

"Gent en Standard zijn twee leden van de G5, de grote clubs uit ons voetbal, maar toonden op de eerste speeldag in de Europe play-offs een totaal gebrek aan mentaliteit en eergevoel", aldus Vandenbempt bij Sporza.

"Die zwakke prestaties van Standard en ook van AA Gent, een helft lang, waren onvergeeflijk voor twee ploegen met traditie en een statuut van topclub met grote ambities", benadrukt hij.

Op die manier wordt het seizoen redden heel erg moeilijk. "Zij krijgen nu de kans om een redelijk hopeloos seizoen alsnog goed te maken in zes wedstrijden, op drie weken. Ik mag toch veronderstellen dat dat niet te lang is voor de profvoetballers om nog een Europees ticket te halen? Als je dan zo'n prestatie levert, dan is dat als trainer of als bestuur om dood te vallen."