Verheyen looft speler van KRC Genk: 'Koning van voorlaatste pass'

Verheyen looft speler van KRC Genk: 'Koning van voorlaatste pass'

03-05-2021 11:00
1

KRC Genk won afgelopen weekend met 2-3 van Antwerp. Gert Verheyen is vooral te spreken over de prestaties van Kristian Thorstvedt, die een belangrijke pion aan het worden is binnen het elftal. 

'Het aandeel van Thorstvedt kan je niet meer negeren', benadrukt Verheyen bij Het Nieuwsblad. 'In de laatste zes wedstrijden van de reguliere competitie tekende hij al voor drie goals en twee assists. Voordien stond hij droog, mede omdat hij niet altijd speelde of lager stond.'

Thorstvedt brengt echtert nog een pak meer. 'Van de zogenaamde pre-assist bestaan geen tabellen en dat mogen ze wat mij betreft zo houden. Er zijn al stats genoeg. Maar Thorstvedt gaf zaterdag op Antwerp wel drie keer die voorlaatste pass. Ook in de bekerfinale volgde de 0-1 op een pre-assist van Thorstvedt. De Noor lijkt vooral de ongekroonde ­koning van de pre-assist', besluit Verheyen.

Thorstvedt lijkt zo het volgende goudhaantje van KRC Genk te gaan worden. Hij speelt al sinds januari 2020 bij KRC Genk, maar kon pas in de laatste maanden écht doorbreken.