Breaking news

Standard laat in eigen huis laat dure punten liggen tegen KV Mechelen

Gumienny geeft ontevreden Club Brugge gelijk: Refs moeten ballen tonen

Gumienny geeft ontevreden Club Brugge gelijk: "Refs moeten ballen tonen"

Gepubliceerd: maandag 3 mei 2021 om 09:30ma 03-05-2021 om 09:30

Laatste update: maandag 3 mei 2021 om 09:41ma 03-05-2021 om 09:41

Bij Club Brugge was men na het duel tegen RSC Anderlecht niet te spreken over de wedstrijdleiding en vooral die van VAR Jan Boterberg. Hij greep niet in na een zware tackle van Josh Cullen en kreeg slechts geel. Ook Serge Gumienny begrijpt er maar weinig van.

Volgens zowel Ruud Vormer en slachtoffer Bast Dost was het duidelijk dat Cullen een rode kaart verdiende. "Donkerrood", gaf Dost zelfs aan. Toch gaf Jonathan Lardot Cullen slechts een gele kaart en greep VAR Boterberg niet in.

"De bal was weg. Dit was een smerige overtreding. Altijd rood", spreekt de voormalige scheidsrechter duidelijke taal in Het Belang van Limburg. Toch kreeg de Ierse middenvelder slechts geel, een reactie na de beslissing van het Referee Department om de VAR minder te laten ingrijpen lijkt het wel.

Gumienny spaart het huidige scheidsrechterkorps alvast niet. "De refs en de VAR moeten strenger worden. Ze moeten ballen tonen. Het was nog maar de eerste speeldag van de Play-Offs. Als ze zo'n fouten niet met rood bestraffen, zullen we nog wat zien in de volgende wedstrijden", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws