Verbruggen debuteert bij Anderlecht, maar dat was al langer het plan van Kompany

Verbruggen debuteert bij Anderlecht, maar dat was al langer het plan van Kompany

Gepubliceerd: maandag 3 mei 2021 om 09:15ma 03-05-2021 om 09:15

Laatste update: maandag 3 mei 2021 om 13:42ma 03-05-2021 om 13:42

Philippe Clement verraste zondag met de keuze om Odilon Kossounou op het middenveld te zetten, maar de echte verrassing kwam er van Vincent Kompany. De trainer van RSC Anderlecht koos voor Bart Verbruggen in doel en plaatste Timon Wellenreuther op de bank.

Het zal bij heel wat mensen ongetwijfeld de wenkbrauwen hebben doen fronsen. De keuze van Kompany om Verbruggen (18) de voorkeur te geven op Wellenreuther was op zijn minst opvallend te noemen. Toch pakte die juist uit, met een jonge doelman die wist te overtuigen.

Het blijkt al langer de bedoeling van Kompany te zijn om Verbruggen een kans te geven. "We hebben hem maandenlang klaargestoomd achter de schermen en ooit moet het moment komen om hem op het veld te zetten", gaf Kompany aan bij Het Nieuwsblad.

Debuteren tegen Club Brugge, het is niet meteen een cadeau, maar Verbruggen kon wel overtuigen. Ook bij een mindere partij leek hij kansen te gaan blijven krijgen van Kompany. "Als hij nu de slechtste man op het veld was, had dat onze mening niet veranderd over hem", aldus de trainer van Anderlecht.

Nu rest de vraag wat er zal gebeuren met Wellenreuther. De Duitse doelman werd de vervanger van Hendrik Van Crombrugge na diens blessure, maar kon nooit echt helemaal overtuigen. Verbruggen heeft zijn plek inmiddels overgenomen, terwijl Van Crombrugge ook werkt aan zijn comeback.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws