Clement geeft meer uitleg bij keuze voor Kossounou: 'Om Anderlecht op te vangen'

Clement geeft meer uitleg bij keuze voor Kossounou: 'Om Anderlecht op te vangen'

Gepubliceerd: maandag 3 mei 2021 om 08:13ma 03-05-2021 om 08:13

Laatste update: maandag 3 mei 2021 om 08:29ma 03-05-2021 om 08:29

Philippe Clement verraste zondag bij Club Brugge door Odilon Kossounou op het middenveld te zetten op de plek van Mats Rits. Een keuze die niet meteen helemaal goed uitpakte. Clement legt uit waarom hij die nam.

Kossounou werd sowieso in de basis verwacht, maar leek zoals gewoonlijk in de verdediging naast Brandon Mechele te staan. Toch koos Clement ervoor om de Ivoriaan op de 'nummer 6' te zetten en Matej Mitrovic achterin een basisplek te geven.

Een aanpassing door de schorsing van Clinton Mata, zo blijkt. "Je weet dat Anderlecht sterk is op de omschakeling en dus zoek je naar een manier om dat op te vangen", geeft de trainer van Club Brugge aan bij Het Nieuwblad. Echt overtuigen deed Kossounou niet op die positie, maar Clement verdedigt de jonge Ivoriaan. "Het klopt dat we in de tweede helft beter in de wedstrijd zaten, maar dat had niets met Kossounou te maken. Wel met de rest van de ploeg die beter zijn taken vervulde", aldus Clement.

Uiteindelijk werd Kossounou, die met een geel karton achter zijn naam zat, toch gewisseld en kreeg Mats Rits een basisplek. Dat had echter niets te maken met zijn spelniveau zondag. "Helaas moest ik hem vervangen omdat hij een blessure opliep", besloot Clement.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws