OFFICIEEL: Anderlecht plukt jeugdtrainer van Ajax weg

OFFICIEEL: Anderlecht plukt jeugdtrainer van Ajax weg

Gepubliceerd: maandag 3 mei 2021 om 07:54ma 03-05-2021 om 07:54

Laatste update: maandag 3 mei 2021 om 14:18ma 03-05-2021 om 14:18

Bij RSC Anderlecht trekt men volledig de kaart van de jeugd en wordt er dan ook flink wat geïnvesteerd in de jeugdopleiding. Ook op het vlak van coaches, want Anderlecht bevestigde net dat Robin Veldman de beloften zal coachen.

De 35-jarige trainer werkt momenteel voor Ajax, waar hij instaat voor de jeugd. De Ajacieden kregen eerder van Veldman zelf al te horen dat hij ging vertrekken. Dat kondigde hij volgens Ajax Showtime zelf ook al aan op LinkedIn. Veldman zal bij Anderlecht Craig Bellamy opvolgen. De Welshman werd door Vincent Kompany aangetrokken om de beloften van Anderlecht te leiden, maar werd na het vertrek van assistent-trainer Nicolas Frutos doorgeschoven naar de A-kern.

Hij werkte in het verleden ook nog voor SC Heerenveen en had daar onder andere Hakim Ziyech onder zijn hoede. Nu moet hij zien te helpen bij de doorbraak van de jonge Anderlecht-talenten.

Peter Verbeke, sportief manager van Anderlecht is tevreden met deze transfer. "De aanstelling van Robin als U21 coach kadert perfect binnen onze visie op de verdere uitbouw van de club. Zijn mooie parcours bij een voorbeeldclub als Ajax Amsterdam moet ons helpen onze opleiding naar een nog hoger niveau te tillen en de doorstroming verder te optimaliseren. Het is daarnaast een eer voor ons dat Robin onze club als een volgende stap in zijn carrière ziet, wat ook aangeeft dat onze opleiding internationale waardering geniet", aldus Verbeke op de website van Anderlecht

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws