Vercauteren legt opvallende keuze voor Butez bij Antwerp uit: Ze weten waarom

Vercauteren legt opvallende keuze voor Butez bij Antwerp uit: "Ze weten waarom"

03-05-2021 07:45
10

Bij Royal Antwerp FC kregen we met Jean Butez verrassend weer een 'nieuwe' doelman in doel tegen KRC Genk. Ortwin De Wolf keepte zeven wedstrijd op rij, maar tegen Genk kreeg Butez de voorkeur. Coach Frank Vercauteren legt zijn keuze uit.

De Wolf mocht de laatste zeven competitiewedstrijden in doel staan bij Antwerp, maar werd aan het begin van de Champions' Play-Offs plots op de bank gezet. Butez kreeg een nieuwe kans, maar moest zich wel drie keer omdraaien tegen Genk.

Een opvallende keuze dus van Vercauteren, die meer uitleg gaf tegenover Het Nieuwsblad. "De keepers weten zelf waarom, ­Ortwin ook. Of de wissel met zijn mindere match tegen Genk twee weken geleden te maken had? Neen", aldus de trainer.

Bij Antwerp zit men echter al een tijdje met een doelmannenprobleem en was het na de blessure van Butez ook zoeken. Alireza Beiranvand kreeg een kans, maar stelde zwaar teleur. Ook De Wolf kon aanvankelijk niet helemaal overtuigen.

Vercauteren wilde dan ook niet wachten tot er opnieuw een doelman in de fout ging en maakte nu een duidelijke keuze: Butez is de nummer één. "Het is niet de bedoeling om met een geweer te zitten wachten tot een keeper een fout maakt, en vervolgens onmiddellijk iemand­ anders te zetten", zegt Vercauteren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie