Italiaanse media loven Lukaku na titelfeest: ‘Hij heeft het tegendeel bewezen’

Italiaanse media loven Lukaku na titelfeest: ‘Hij heeft het tegendeel bewezen’

03-05-2021 09:00 Laatste update: 20:44
13

Inter Milaan en Romelu Lukaku hebben hun langverwachte prijs beet. Grote uitblinker bij de Italiaanse club dit seizoen was uiteraard Romelu Lukaku. VoetbalPrimeur.be illustreert met een bloemlezing uit de Italiaanse media de populariteit van onze landgenoot in de laars.

21 doelpunten en negen assists in 33 competitie wedstrijden. Het zijn beestachtige cijfers die Lukaku kan voorleggen dit seizoen. De spits was dit seizoen dan ook dé man bij Inter. Dat is de Italiaanse media ook niet ontgaan, Lukaku wordt overladen met lof.

‘Lukaku was de hoofdrolspeler van Inter dit seizoen. De Belg was niet alleen een uitstekende afwerker en spits maar ook een echte leider op en naast het veld’, valt er te lezen in het toonaangevende La Gazetta dello Sport.

Ook in El Corriere dello Sport wordt Lukaku vernoemd, al wordt vooral het voltallige elftal in de bloemetjes gezet. ‘Lukaku gaat met de meeste aandacht lopen en was ook de belangrijkste speler in het aanvallend compartiment. Ook het middenveld en verdediging verdienen echter alle lof. Het volledige team is een prachtige mengeling van verschillende kwaliteiten.’

Ook Eurosport journalist Siavoush Fallahi was vol lof. ‘Lukaku heeft aan iedereen het tegendeel bewezen. Met voorsprong de belangrijkste speler in de Serie A. En dit is nog maar het begin voor hem…’, klinkt het veelbelovend.

Ten slotte hield ook Tuttosport de loftrompet boven. ‘Lukaku was de scherpschutter van Inter dit seizoen. Samen met Lautaro Martinez heeft hij Inter naar dit succes gebracht. De impact van het duo was gigantisch.’