Denayer moet het veld verlaten in kraker bij Monaco: Ja, hij heeft een blessure

Denayer moet het veld verlaten in kraker bij Monaco: "Ja, hij heeft een blessure"

02-05-2021 23:45
1

Olympique Lyon heeft haar laatste strohalm gegrepen om zich alsnog tot Frans landskampioen te kronen. Tegen uitdager AS Monaco trok het in de slotminuten het laken naar zich toe: 2-3. Toch viel er ook een minpuntje te noteren, want Jason Denayer viel uit met een blessure.

Onze landgenoot startte naar goede gewoonte in de basis bij Lyon, maar moest nog voor het half uur plaats ruimen voor Sinaly Diomande. De Rode Duivel verliet het veld duidelijk met last. Volgens voorzitter Jean-Michael Aulas scheelt er wel degelijk iets met Denayer. "Ja, hij heeft een blessure", klonk het in een korte reactie.

Hoe lang Denayer aan de kant zou moeten blijven staan, is voorlopig koffiedik kijken. Ongetwijfeld bidt bondscoach Roberto Martinez dat het niet al te erg is, aangezien het EK al binnen anderhalve maand van start gaat. Denayer is de laatste tijd een vaste waarde in de achterhoede van de Duivels.

Geblesseerd of niet, mathematisch maakt 'zijn' Lyon wel nog steeds kans op de landstitel in de Ligue 1. De Zuid-Fransen volgen nu op zes punten van Lille OSC. Er zijn wel nog maar drie wedstrijden te betwisten bij onze zuiderburen. Grootmacht Paris Saint-Germain blijft in de nek hijgen van Lille, met amper één puntje achterstand.