Valencia kan Barça niet tegenhouden: allesbepalend La Liga-weekend op komst

02-05-2021 23:01

FC Barcelona heeft in Valencia het chagrijn na de midweekse thuisnederlaag tegen Granada van zich af gespeeld. De Catalanen bogen tegen de sinaasappelclub een achterstand om en doen nog altijd volop mee om de landstitel, met de allesbepalende clash met Atlético Madrid op komst.

Barcelona liep tijdens zijn inhaalwedstrijd op donderdag de koppositie in de Primera División mis en moest drie dagen later weer inlopen op Atlético en Real Madrid. De ploeg van Alfred Schreuder – die de geschorste Ronald Koeman verving – pakte in Valencia de draad op en leek al vroeg zaken te doen. Pedri verzuimde echter om een wonderschone aanval te bekronen en Jasper Cillessen redde van dichtbij op een inzet van Ronald Araújo.

In de loop van de eerste helft liet Valencia weer zijn tanden zien. José Gayà kreeg in het restant van de eerste helft de grootste kans namens Los Che, maar het openingsdoelpunt viel pas na rust. Marc-André ter Stegen claimde tevergeefs een overtreding na een hoekschop, die door Gabriel Paulista binnen werd geknikt: 1-0.

Vervolgens ging het snel: een klein kwartier later stond Barça op voorsprong. Na hands van Toni Lato kregen de gasten een penalty: de belabberde inzet van Lionel Messi werd nog gepareerd door  Cillessen, die na een reeks rebounds echter alsnog gepasseerd werd. Even later redde de doelman op een kopbal van landgenoot Frenkie de Jong, maar werd hij opnieuw in de nastoot gepasseerd, ditmaal door Antoine Griezmann: 1-2. Twintig minuten voor tijd tekende Messi met een wonderschone vrije trap voor de 1-3, waarna Barça in veilige haven leek.

In de slotfase werd het echter alsnog spannend. Carlos Soler probeerde het van grote afstand en zorgde met zijn granaatinslag voor de aansluiting. Valencia kon zijn comeback echter niet completeren in de resterende zeven minuten plus extra tijd. Barça staat weer naast Real Madrid op plek twee en mag zich opmaken voor een allesbepalend weekend: één dag na Barcelona-Atlético Madrid treffen nummer twee Real Madrid en nummer vier Sevilla elkaar.