Breaking news

Standard laat in eigen huis laat dure punten liggen tegen KV Mechelen

Clement maakt van openingsspeeldag gebruik om nog eens te sneren naar Play-Offs

Clement maakt van openingsspeeldag gebruik om nog eens te sneren naar Play-Offs

Gepubliceerd: zondag 2 mei 2021 om 22:56zo 02-05-2021 om 22:56

Koploper Club Brugge moest vrede nemen met een 2-2 tegen RSC Anderlecht op de openingsspeeldag van de Champions Play-Off. Ongetwijfeld hadden de West-Vlamingen tegen hun aartstrivaal gerekend op de drie punten, maar al bij al blijft de schade beperkt. Toch kon Philippe Clement het niet laten om na afloop nog even te sneren naar het competitieformat.

De halvering van de punten, die is een doorn in het oog van Clement. "Dat is zoals ze in de Ronde van Frankrijk een renner die een hele dag op kop rijdt zouden zeggen: 'De laatste 20 kilometer moet je even stoppen. En hoe verder je voor ligt, hoe langer je moet wachten'", stelt de trainer van Club Brugge bij Sporza.

Over de wedstrijd zelf was Clement niet bepaald tevreden. In de eerste helft haalden zijn troepen hun niveau niet, oordeelde hij. Toch ben ik tevreden dat we ondanks die 1-2 in de 86e minuut toch nog de mentale en fysieke weerbaarheid hadden om te reageren. Dat punt was ook verdiend", vindt Clement.

Door de puntendeling moet Club Brugge niet al te veel inboeten van haar voorsprong. Op Royal Antwerp FC, voor aanvang van de nacompetitie de dichtste belager, loopt het zelfs één puntje uit. KRC Genk is nu de eerste achtervolger, weliswaar op acht eenheden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws