Kompany kan leven met een gelijkspel: Dat was voor mij een correct resultaat

Kompany kan leven met een gelijkspel: "Dat was voor mij een correct resultaat"

02-05-2021 22:32
12

RSC Anderlecht wist een punt te veroveren bij koploper Club Brugge: 2-2. Beide ploegen hadden momenten om de kraker naar zich toe te trekken, maar uiteindelijk moesten ze tevreden zijn met een gelijkspel. Vincent Kompany kon daar best mee leven.

"We moeten realistisch blijven: een draw was een correct resultaat", wond Kompany er geen doekjes om in zijn analyse bij Sporza. De trainer van Anderlecht was vooral in de wolken met de mentaliteit van zijn manschappen. Die wierp ook haar vruchten af. "Voor rust voelde je dat Club niet op zijn beste niveau was. Dan zijn we misschien vergeten om onze kansen te benutten", vat Kompany de match samen.

Dat doelman Bart Verbruggen in doel mocht starten, vond de oud-Rode Duivel niet zo'n verrassing. "We hebben hem maandenlang klaargestoomd achter de schermen, in alle rust", klinkt het. "En weet je, zelfs als hij vandaag de slechtste speler op het veld was, zou die mening niet veranderen. En mocht hij de beste geweest zijn, hadden we hem met de voeten op de grond gehouden", aldus Kompany.

Door het gelijkspel doet Club Brugge op zich geen al te slechte zaak. Voor aanvang van de nacompetitie was Royal Antwerp FC de dichtste achtervolger, maar de oudste club van het land verloor vrijdagavond al met 2-3 van KRC Genk. De bekerwinnaar staat nu tweede, weliswaar op acht punten van Club.