VP-Analyse: Brugse sterren moeten opstaan, Anderlecht staat en valt met Nmecha

02-05-2021 20:33
10

Zondagavond eindigde de kraker Club Brugge - Anderlecht op 2-2. In een stresserende wedstrijd kwam ieder een keer op voorsprong, maar kon niemand winnen. Dit is de VP-Analyse.

Tactisch Anderlecht
In de beginfase leek Anderlecht een moeilijke avond tegemoet te gaan door de hoge druk van Club Brugge. Al bij al kwamen ze daar toch heel goed uit. Dat resulteerde zowaar in een moeilijke eerste helft voor de thuisploeg. Club Brugge kreeg het naar de rust toe moeilijker en moeilijker, al kwamen ze daar sterker uit.

Sterke Brugse start
In de tweede helft startte Club Brugge met meer vertrouwen aan de bal. Deze keer was het Anderlecht dat er niet goed uit kwam. Op dat elan kwamen ze op voorsprong. Nadien lieten ze weer even begaan, en kon Anderlecht terug in de wedstrijd komen. Dat bleek (tijdelijk) dodelijk.

Nmecha als speerpunt
Het moet niet duidelijker worden dat Nmecha een uiterst belangrijke pion is voor Anderlecht. Zowel in de eerste als tweede helft kon hij (vaak alleen) de Brugse verdediging het vuur aan de schenen leggen. Hij werd niet voor niets uitgeroepen tot ‘Eleven man van de wedstrijd’. Ook zijn gelijkmaker mocht opnieuw gezien worden.

Overigens verdient ook Bart Verbruggen een vermelding. In zijn debuut speelde hij een volwassen wedstrijd.

Brugse sterren moeten opstaan
De titel is dichtbij, maar nog lang niet binnen. Meer dan ooit moeten de Brugse sterren de volgende wedstrijden opstaan, anders zou het nog wel een spannende reis kunnen worden. Lang, Vormer, Vanaken,… Ze waren er wel vandaag, maar we verwachten dat ietsje meer. Met een trip naar Genk in het verschiet zullen ze vooral mentaal sterk moeten zijn.