Club Brugge en Anderlecht delen de punten na rollercoaster in slotfase

02-05-2021 20:17 Laatste update: 20:22
187

Club Brugge en Anderlecht hebben 2-2 gelijkgespeeld. In een stresserende wedstrijd voor beide teams won paars-wit zowaar bijna. Dost hing de bordjes net op tijd weer gelijk.

De wedstrijd startte onmiddellijk intens. Beide ploegen zetten hevig druk, zo werd het voetballen vaak belet. Lokonga kon dreigen met een schotje en ook Lang ging zijn kans in de beginfase. In die beginfase kregen we overigens wel veel balverlies te zien. Tot minuut 25 zagen we geen concrete kansen.

De eerste beste kans was een schot van Lang na balverlies. De bal ging voorlangs. Even later kreeg ook Nmecha twee grote kansen. Zijn schoten gingen over en op Mignolet. Anderlecht bleef wel gevaarlijk. Nmecha was het speerpunt van de aanval, in tegenstelling tot hem was Dost nauwelijks te zien.

Club Brugge kreeg het in de eerste helft alsmaar moeilijker. Anderlecht speelde beter en sterker. Toch bleef het 0-0 in de eerste helft.

Tweede helft
Club Brugge startte veel gretiger de tweede helft. Dat zette zich onmiddellijk om in een doelpunt. Lang legde de 1-0 simpel binnen. Nadien probeerde Anderlecht wel, maar ver kwamen ze niet. Club Brugge had wel nog een grote kans, Denswil kopte op de paal.

Club Brugge bleef baas, maar liet Anderlecht soms gevaarlijk dicht komen. Dat resulteerde zowaar in de gelijkmaker. Nmecha strafte balverlies genadeloos af. Even daarna was het bijna 1-2, Rits moest op de lijn redden nadat Larsen Mignolet omspeelde.

Ook Club Brugge bleef niet bij de pakken zitten. Van der Brempt mikte net voorlangs. Richting de slotfase had Club Brugge nog een ultieme kans, maar Dost verzuimde af te maken. Het doelpunt viel echter aan de overkant. Larsen scoorde knap vanuit vrije trap.

Lang kon Anderlecht niet vieren. Een minuut voor tijd maakte Dost weer gelijk. 2-2. Amuzu had nog een goede kans, maar de stand bleef gelijk. 2-2 op Jan-Breydel.