Juventus kruipt op pijnlijke dag door oog van de naald dankzij Ronaldo

02-05-2021 20:05 Laatste update: 20:36

Cristiano Ronaldo heeft Juventus ternauwernood nog aan een overwinning geholpen. De Oude Dame wint met 1-2 van middenmoter Udinese, nadat het eerder op de zondag zag hoe Internazionale met de Scudetto aan de haal ging.

Doordat Atalanta punten morste tegen Sassuolo, is Juventus officieel gefaald in het verdedigen van de landstitel. Toch was het gelijkspel van La Dea ook goed nieuws voor Juve: de formatie van Andrea Pirlo kon bij winst op Udinese op hetzelfde puntenaantal komen als Atalanta.

Juventus begon, met Matthijs de Ligt in de basis, alleen slecht aan het duel. In de tiende minuut was het namelijk al raak voor de thuisploeg: Nahuel Molina schoot van dichtbij een op het oog houdbare bal voor doelman Szecseny raak: 1-0.

Ondanks dat Juve de overhand had, wist het in de eerste helft niet meer terug te komen in de wedstrijd. In de tweede helft wist Juventus ook lang niet te scoren, waardoor het leek te verliezen. In de absolute slotfase wist Cristiano Ronaldo echter het verschil te maken: de Portugees maakte in de 83ste minuut gelijk vanaf de strafschopstip. In de állerlaatste minuut knikte Ronaldo bal na een hoge voorzet raak: 1-2. Udinese-doelman Simone Scuffet ging niet helemaal vrijuit bij de winnende treffer.

Door de overwinning klimt Juventus naar de derde plek op de ranglijst. De Oude Dame staan alleen op doelsaldo nog achter op nummer twee Atalanta. Het gat met de vijfde plek - die wordt bezet door Napoli en géén recht geeft op Champions League-voetbal - bedraagt nu twee punten.