Charly Musonda gelooft in comeback Ik kon drie jaar niet meer voetballen

Charly Musonda gelooft in comeback "Ik kon drie jaar niet meer voetballen"

02-05-2021 21:45
8

Charly Musonda Jr was de laatste jaren meer te zien in revalidatiecentra dan op voetbalvelden. Het 24-jarige jeugdproduct van RSC Anderlecht revalideert momenteel van een knieblessure die hem al een geruime tijd teistert. In een interview met BBC Sport vertelt Musonda ondermeer over hoe hij bezig is aan zijn comeback.

Toen Charly Musonda Jr. in 2012 de jeugd van RSC Anderlecht omruilde voor die van Chelsea FC werd hem een grote toekomst beschoren. Een echte topper werd Musonda echter nooit. Niet bij Chelsea noch bij Real Betis, Celtic of Vitesse wist de lichtvoetige Belg echt door te breken.

Drie jaar niet meer voetballen
In 2018 geraakte Musonda zwaar geblesseerd aan zijn knie in een oefenwedstrijd met Vitesse tegen Royal Antwerp FC. Hij is nog steeds niet gerevalideert van die blessure, maar bouwt aan zijn weg terug. Musonda vertelt dat de dokters twee jaar geleden tegen hem zeiden dat hij drie jaar lang niet meer zou kunnen voetballen en dat het haast onmogelijk was om een echte comeback te maken. 

Musonda is openhartig in het interview en zegt dat de afgelopen drie jaar erg moeilijk waren voor hem. "Drie jaar niet meer kunnen doen waar je van houdt, dat is erg moeilijk". Maar de Brusselaar blijft hoopvol. Hij zegt dat het een ongelofelijke comeback zou zijn, maar dat hij er elke dag dichter bij komt. "Ik ben op de juiste weg", aldus Musonda, die gelooft dat wanneer hij een comeback kan maken, hij nog tien jaar zou kunnen spelen. Na bijna vier jaar zonder echt matchritme blijft Charly Musonda hoopvol.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie