Doelman debuteert bij Anderlecht, niet de eerste keer in Club Brugge - Anderlecht

Doelman debuteert bij Anderlecht, niet de eerste keer in Club Brugge - Anderlecht

02-05-2021 17:42 Laatste update: 17:53
7

RSC Anderlecht neemt het zondagavond op tegen Club Brugge, maar doet dat met een opvallende doelman. De achttienjarige Bart Verbruggen krijgt een basisplek bij Anderlecht en viert daarmee zijn debuut voor paars-wit. Het is niet de eerste keer dat een doelman debuteert in deze topper.

In de 21e eeuw gebeurde het namelijk al twee keer dat een doelman debuteerde in de topper tussen Club Brugge en RSC Anderlecht. Twee keer gebeurde dat voor Club Brugge, waar Glenn Verbauwhede en Sven Dhoest voor het eerst mochten proeven van competitievoetbal en de topper.

Glenn Verbauwhede
Verbauwhede debuteerde op 21-jarige leeftijd voor Club Brugge en deed dat op 11 februari 2007. Hij stond toen in de basis in de thuispartij tegen RSC Anderlecht, maar slaagde er niet in om zijn ploeg te helpen aan winst.

Club Brugge kwam in dat duel wel op een 2-0 voorsprong na doelpunten van Manasseh Ishiaku, maar gaf die uiteindelijk nog uit handen. Roland Juhasz en Nicolas Frutos (in de 90ste minuut) wisten uiteindelijk nog voor de 2-2 te zorgen.

Sven Dhoest
Ook Dhoest mocht debuteren in de topper tegen RSC Anderlecht, maar deed dat al op zeventienjarige leeftijd. Colin Coosemans begon aan die partij, maar werd na een penaltyfout op Fernando Canesin uitgesloten door scheidsrechter Alexandre Boucaut.

Bij een 0-0 stand viel Dhoest in en kreeg de jonge Dhoest de kans om zich meteen te bewijzen. En dat deed hij ook. Sacha Kljestan plaatste zich achter de bal, Dhoest stopte de strafschop en werd meteen een publieksheld. De nul houden deed hij niet, in de allerlaatste minuut scoorde Aleksandar Jovanovic nog de 1-1.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie