Atalanta wint niet, Lukaku en Inter vieren eerste titel sinds 2010

Atalanta wint niet, Lukaku en Inter vieren eerste titel sinds 2010

02-05-2021 16:53 Laatste update: 16:55
6

Internazionale is kampioen van Italië. De club van Romelu Lukaku kan de negentiende Scudetto in de clubhistorie niet meer ontgaan door het puntenverlies van Atalanta Bergamo bij Sassuolo.

Inter won zaterdag met 0-2 van degradant Crotone en kon een dag later vanuit de luie stoel de wedstrijd van nummer twee Atalanta bekijken. De club uit Bergamo verspeelde punten bij Sassuolo, waardoor de titelstrijd in Italië is beslist: Inter is met nog vier speelronden te gaan niet meer te achterhalen.

Het is de eerste Scudetto voor Inter sinds 2010. Na een 'tussenjaar' met een kampioenschap voor AC Milan, begon de hegemonie van Juventus. De ploeg van Cristiano Ronaldo was de laatste negen (!) jaar de beste van Italië.

Lukaku was één van de belangrijke spilfiguren in het titelverhaal van Inter. De Rode Duivel scoorde 21 keer voor de Italiaanse topploeg en was ook goed voor negen assists in 33 partijen. Daarmee is Lukaku de eerste Belg ooit die als volwaardig bassispeler kampioen wordt in Italië. Eerder deden Ibrahim Maaroufi (Inter) en Daouda Peeters (Juventus) dat ook, maar zijn speelden nooit langer dan een kwartier voor hun club.