Touba (ex-Club Brugge) plots weer kandidaat-Duivel: Hij is zeker een kanshebber

Touba (ex-Club Brugge) plots weer kandidaat-Duivel: "Hij is zeker een kanshebber"

02-05-2021 15:30
1

Het EK komt eraan en Roberto Martinez zal binnenkort enkele keuzes moeten maken in zijn selectie. In principe komen er ook geen verrassingen aan, al bestaat de kans dat een nieuweling plots wel een kans krijgt.

Er is al even getouwtrek rondom Ahmed Touba, die kan uitkomen voor Algerije en de Rode Duivels. De verdediger kondigde eerder ook al aan dat hij voor Algerije had gekozen en werd zelfs al geselecteerd voor de nationale ploeg van Algerije. Een debuut zat er echter nog niet in, waar de Rode Duivels van kunnen profiteren.

Volgens Sport/Voetbalmagazine heeft Touba namelijk het vizier weer op de Rode Duivels gericht en hoopt hij op een selectie voor onze nationale ploeg. De linksvoetige centrale verdediger is een profiel waar Martinez naar zoekt en de voormalige belofteninternational gaf altijd aan trots geweest te zijn ons land te vertegenwoordigen.

Ook voor Martinez is Touba nog steeds een mogelijke Rode Duivel en hij blijft de verdediger dan ook volgen. "We appreciëren het potentieel, het talent, en het specifieke profiel van Ahmed", geeft de bondscoach aan.

"Indien hij zich verder blijft ontwikkelen, dan is hij zeker een kanshebber voor de nationale ploeg", klinkt het. Of hij ook een selectie zal krijgen voor het EK, is nog maar de vraag. Touba, die in het verleden uitkwam voor Club Brugge, verdedigt momenteel de kleuren van RKC Waalwijk. Daar ontpopte hij zich al snel tot een basispion en speelde hij zich in de kijker van enkele grotere clubs.