Courtois geeft 'fout' toe op Franse TV: Mijn reactie op het WK was overdreven

Courtois geeft 'fout' toe op Franse TV: "Mijn reactie op het WK was overdreven"

Gepubliceerd: zondag 2 mei 2021 om 15:15zo 02-05-2021 om 15:15

Laatste update: zondag 2 mei 2021 om 15:35zo 02-05-2021 om 15:35

Thibaut Courtois heeft nog eens teruggeblikt op de halve finale van het WK in Rusland. Meteen na die partij haalde hij stevig uit naar de Franse nationale ploeg. "Een overdreven reactie", geeft hij enkele jaren later nu aan.

In een gesprek met TF1 blikte Courtois nog eens terug op die halve finale. Meteen na de velroren wedstrijd beschuldigde onze nationale doelman de Fransen van antivoetbal. "Frankrijk voetbalde niet, ze verdedigden", gaf hij toen aan. "Ze stonden met elf spelers voor hun doel. We zijn verloren van een team dat niet beter is dan wij", klonk het.

Nu, drie jaar later, blikt hij nog eens terug op de zaken. "Het was een overdreven reactie", geeft Courtois toe. "Maar je moet wel boos zijn als je voor het eerst in je carrière in de halve finales van een WK staat en met 1-0 verliest", aldus Courtois.

In Frankrijk was er ook flink wat commotie om de reactie van Courtois. Hij wordt er ook nu nog vaak aan herinnerd door onze zuiderburen. "Ik was gewoon teleurgesteld", besluit Courtois, die nu vooral naar de toekomst kijkt. "Een CL-trofee met Real Madrid en een prijs met België, dat zijn twee jongensdromen. Ik hoop dat het zo snel mogelijk lukt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws