KVO haalt ongenadig hard uit naar de VAR: 'Nu al vier keer op rij benadeeld'

KVO haalt ongenadig hard uit naar de VAR: 'Nu al vier keer op rij benadeeld'

02-05-2021 14:25
10

KV Oostende won zaterdag met overduidelijke 6-2 cijfers van Standard, maar was toch niet helemaal tevreden na de partij. Zo ging het ook nog over de wedstrijdleiding en dan voornamelijk de VAR, die onder andere de tackle van Mehdi Carcela niet aanpakte.

In de tweede helft ging het licht bij Carcela weer even uit en haalde hij Jack Hendry onderuit met een schandalige fout. Scheidsrechter Lothar D'Hondt zag de fout en gaf een gele kaart aan de Marokkaan. Het was ook zijn tweede gele kaart en de uitsluiting voor Carcela, maar bij KVO vond men de aanvallende middenvelder een rechtstreekse rode kaart (en dus langere schorsing) verdienen. VAR Erik Lambrecht greep echter niet in.

Voor Gauthier Ganaye, Executive President bij KV Oostende, was de maat dan ook vol. Op Twitter haalde hij stevig uit naar de wedstrijdleiding. 'We zijn nu al vier partijen op rij benadeeld door slechte beslissing van de VAR', schreef hij. 'Kan er iemand van de VAR bij deze fase (hij haalt de fase van Carcela aan, red.) me eens uitleggen waarom dit geen directe rode kaart is?'