Nmecha geeft Anderlecht goede hoop op verlengd verblijf, maar heeft voorwaarden

Nmecha geeft Anderlecht goede hoop op verlengd verblijf, maar heeft voorwaarden

02-05-2021 13:54
14

RSC Anderlecht begint aan de Champions' Play-Offs tegen Club Brugge en kan bij een goed resultaat weer een goede zaak doen in het klassement. Het seizoen lijkt al voor een groot deel geslaagd, maar het kan nog een stevige kers op de taart krijgen. Goede resultaten kunnen namelijk ook voor een verlengd verblijf van Lukas Nmecha zorgen.

De Duitse spits is één van de grote smaakmakers bij RSC Anderlecht dit seizoen, maar verlaat in principe de Brusselaars aan het einde van de competitie. Al sluit Nmecha een verlengd verblijf ook nog niet helemaal uit. "Ik kan nog niet zeggen of ik blijf. Ik voel me hier welkom en deze club is belangrijk geweest in mijn carrière", zegt hij bij Sporza.

Nmecha voelt zich goed bij Anderlecht, maar droomt ook van het allerhoogste als voetballer. Voor Anderlecht wordt het dus nog een hele taak om Nmecha te overtuigen om ook te blijven. Al kan één ding hem wel charmeren. "De Champions League", geeft Nmecha aan. "Als we een CL-ticket pakken, wordt het iets waarschijnlijker dat ik blijf."

Daarnaast is het ook nog de vraag of Anderlecht komend jaar met dezelfde ploeg voor de dag zal komen. Doet het dan wel, dan wordt de kans dat Nmecha langer blijft ook weer wat waarschijnlijker. "Albert Sambi-Lokonga en Anouar Ait El Hadj hebben bijvoorbeeld ook opties, maar als zij blijven, kan dat een invloed hebben op mijn beslissing", besluit Nmecha.

Met zeventien doelpunten en drie assists in 35 partijen was Nmecha de grote uitblinker bij Anderlecht dit seizoen. Manchester City denkt er ook aan om Nmecha komende zomer definitief te laten gaan, maar verlangt naar verluidt een som van rond de acht miljoen euro voor de spits.