Mechele (Club Brugge) spreekt duidelijke taal na transfer Refaelov

Mechele (Club Brugge) spreekt duidelijke taal na transfer Refaelov

02-05-2021 12:15 Laatste update: 12:21
21

Lior Refaelov maakte eerder deze week bekend dat hij heeft getekend voor Anderlecht, en dat zorgde voor controverse. Brandon Mechele geeft bij De Zondag aan dat hij zo'n overstap nooit zou overwegen. 

"Het is voor de supporters in elk geval geen leuke transfer", aldus Mechele. "Anderzijds, als hij puur aan zichzelf denkt: hij is 35, kon er tekenen voor twee jaar, zal er wellicht heel goed verdienen. Ik denk dat een buitenlander de stap van Club naar Anderlecht makkelijker zet dan een Belg."

Zelf zou Mechele er niet over nadenken. "Neen. Dat kan niet. Ik zit al bij Club Brugge van mijn zes jaar, elke match tegen Anderlecht... was tégen Anderlecht, hé. Ik weet wel dat in het profvoetbal het begrip clubliefde steeds kleiner wordt, maar bij mij is dat toch anders. Het zou een verraad zijn."

Mechele zegt geen nee tegen zijn carrière afsluiten bij Club Brugge. "Ja! Ik kan hier niet beter zitten. Het is de beste ploeg, je speelt altijd voor de titel, de beker, altijd Europees... én familie en vrienden dichtbij, perfect toch?"