KV Oostende pakt de drie punten na regelrechte spektakelmatch tegen Standard

01-05-2021 22:43 Laatste update: 22:47
21

KV Oostende en Standard hebben voor een heerlijk begin van de Europe Play-Offs gezorgd. Een spektakelwedstrijd zorgde voor acht doelpunten en 6-2 winst van KV Oostende.

We kregen meten een heerlijk begin van de wedstrijd met ook een vroeg doelpunt van Standard. Vieren kon het echter niet aangezien het doelpunt werd afgekeurd. Van een studieronde was er geen sprake, met twee ploegen die vol voor de doelpunten gingen.

Ook KV Oostende werd bijna beloond en kreeg een strafschop. Een doelpunt? Dat niet. De VAR greep in nadat er voorafgaand buitenspel werd gezien. De eerste twintig minuten gingen alvast vliegensvlug voorbij en waren al meteen reclame voor de European Play-Offs.

Standard kreeg via Amallah nog een enorme kans, maar het was KV Oostende dat het eerste doelpunt wist te scoren. Meteen na de poging van Amallah kwam de bal tot bij KVO-aanvaller, die de bal onder Bodart in doel schoot.

Nog voor rust stond het zelfs 3-0 na doelpunten van Bätzner en Theate. Voor Standard leek de wedstrijd daardoor dan ook helemaal gespeeld. Opgeven deden de Rouches echter niet en nog voor rust wist het tegen te prikken via Muleka. Carcela schoot Standard zelfs helemaal terug in de wedstrijd en maakte er 3-2 van.

Ook de tweede helft begon met flink wat rumoer, maar niet met een doelpunt. Wel met een rode kaart voor Carcela, die Hendry neersabelde en een tweede gele karton kreeg. Het bleek de doodsteek voor Standard, dat Hjulsager in de tweede helft ook zag scoren.

Daar bleef het niet bij, want ook Sakala pikte nog voor tijd zijn doelpuntje mee. Hij leek de partij ook te gaan beslissen, maar zag zijn doelpunt uiteindelijk nog afgekeurd worden vanwege buitenspel. Niet getreurd, want in extremis vielen er toch nog een doelpunten. In extra tijd zorgden Ndicka en Indy Boonen voor de 5-2 en 6-2 eindstand.