Dubbel goed Champions League-nieuws voor Chelsea, Fulham lijkt klaar na derby

Dubbel goed Champions League-nieuws voor Chelsea, Fulham lijkt klaar na derby

01-05-2021 20:44

Chelsea staat op de rand van de Champions League-finale en lijkt ook komend seizoen van de partij te zijn in het miljardenbal. The Blues namen dinsdag een 1-1 gelijkspel mee bij Real Madrid en wonnen vier dagen later de Londense derby van Fulham, dat juist hard afkoerst op degradatie.

Kai Havertz groeide uit tot de grote man van Chelsea. De Duitse spelmaker opende al na tien minuten de score, nadat hij virtuoos werd bediend door Mason Mount: 1-0. Daar bleef het ook bij in het restant van de eerste helft: diezelfde Havertz zag een treffer afgekeurd worden en Hakim Ziyech en Ademola Lookman stuitten aan beide zijden op keepers Alphonse Aréola en Edouard Mendy.

Kort na rust viel de wedstrijd al in het slot: de splijtende pass kwam ditmaal van Timo Werner, Havertz verscheen opnieuw vrij voor Aréola en hield zijn zenuwen nogmaals in bedwang. Na die 2-0 was het eigenlijk wachten op het eindsignaal: Ziyech werd na ruim een uur naar de kant gehaald, Mount volgde niet veel later en Chelsea spaarde alvast krachten voor de return tegen Real Madrid van woensdag.

Hoe die halve finale ook afloopt: Chelsea is hard op weg om ook komend seizoen in de Champions League uit te komen. De ploeg van Thomas Tuchel staat zes punten voor op nummer vijf West Ham United, dat echter later in de 34ste speelronde nog in actie komt. Fulham staat onder de degradatiestreep en lijkt daar ook niet meer vandaan te komen: The Cottagers hebben nog vier wedstrijden de tijd om negen punten in te lopen op Burnley en Newcastle United, die ook nog later dit weekend in actie komen.