Leye wil Laifis niet zien vertrekken bij Standard: Hopelijk blijft hij nog jaren

Leye wil Laifis niet zien vertrekken bij Standard: "Hopelijk blijft hij nog jaren"

Standard staat zaterdagavond tegenover KV Oostende en zal opnieuw rekenen op Kostantinos Laifis. De Cyproot komt inmiddels al vijf jaar uit voor de Rouches en lijkt ook nog niet meteen te gaan vertrekken.

Vijf seizoenen geleden werd Laifis op huurbasis overgenomen van Olympiakos. Inmiddels is hij een sterkhouder bij de Rouches en kan hij zaterdag zijn 200e partij voor Standard afwerken. Enkel Mehdi Carcela speelde al meer partijen voor Standard in de huidige kern.

Laifis is dan ook zeer geliefd, vooral bij coach Mbaye Leye. "Het is een discrete speler, zoals hij altijd is geweest. Hij is te vertrouwen en dat is in de voetbalwereld eerder apart", gaf de trainer aan op zijn persconferentie.

De verdediger werd de voorbije jaren al meermaals gelinkt aan een transfer, maar vertrekken deed hij niet. "Vijf jaar bij een ploeg als Standard zitten, dat zegt veel. Hij heeft de goede mentaliteit", aldus Leye. De coach is ook duidelijk over het verdere verloop van de carrière van Laifis. "Ik hoop dat hij hier nog zolang mogelijk blijft", besloot hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie