Seraing en Waasland-Beveren maken het ontzettend spannend na twee penalty's

01-05-2021 20:19
26

De terugwedstrijd in de barragewedstrijden tussen RFC Seraing en Waasland-Beveren dreigen nog ontzettend spannend te gaan worden. Het duel had twee strafschoppen nodig om voor doelpunten te zorgen, maar kende geen winnaar. Het werd 1-1.

Het duel tussen Seraing en Waasland-Beveren kon over degradatie/promotie beslissen en was dus ontzettend belangrijk voor beide ploegen. Het zorgde voor een nerveuze bedoening, met twee ploegen die vooral niet wilden verliezen.

De eerste helft zorgde dan ook voor niet al te veel spektakel en twee ploegen die aanvankelijk vooral de nul leken te willen houden. Seraing was wel de betere ploeg en kreeg ook de kans op de 1-0, maar Mikautadze mikte over doel. Ook Waasland-Beveren kreeg een mogelijkheid, maar doelpunten kregen we niet te zien.

Veel beterschap kregen we in die tweede helft ook niet te zitten. Waasland-Beveren speelde een ontzettend zwakke partij en gaf die ook helemaal uit handen. Seraing kreeg de beste kansen, maar wist daar niet uit te profiteren.

Waasland-Beveren kreeg twintig minuten echter een gelukje na vermeend hands van een Seraing-speler. Michael Frey plaatste zich achter de bal, de 0-1 was het resultaat. Seraing ging daarop nog op zoek naar de gelijkmaker en werd in het einde ook beloond. In het absolute slot kreeg de thuisploeg een strafschop, die ook werd benut door Mikautadze. 1-1 de eindstand.