Inter mag de titel al bijna vieren, Lukaku blinkt opnieuw uit

Inter mag de titel al bijna vieren, Lukaku blinkt opnieuw uit

01-05-2021 19:06 Laatste update: 20:04
1

Paris Saint-Germain houdt zicht op de achtste landstitel in negen seizoenen. De ploeg van Mauricio Pochettino won thuis nipt met 2-1 van RC Lens, waardoor het de koppositie in ieder geval tijdelijk overneemt van Lille OSC.

Paris Saint-Germain - RC Lens 2-1
Paris Saint-Germain nam tegen RC Lens geen risico met Kylian Mbappé, die met lichte kuitklachten kampt. Neymar was wel van de partij. De Braziliaanse dribbelaar opende na 33 minuten de score, nadat Julian Draxler de bal simpel had veroverd. Uit een hoekschop van Neymar kopte Marquinhos tien minuten na rust de 2-0 binnen. Lens deed niet veel later iets terug via Ignatius Ganago. 

Hoewel een goal van Mauro Icardi in de slotfase niet doorging vanwege buitenspel, trok PSG - waar Mitchel Bakker op de bank bleef - de drie punten over de streep. De Parijzenaars nemen de koppositie in ieder geval enkele uren over van Lille, dat zaterdagavond nog in actie komt tegen OGC Nice. PSG heeft nu twee punten meer. Dinsdag wacht de return tegen Manchester City in de Champions League. Dan is Mbappé vermoedelijk weer inzetbaar.

Crotone - Internazionale 0-2
Internazionale heeft de eerste Scudetto sinds 2010 bijna binnen. De ploeg van coach Antonio Conte won met 0-2 bij het gedegradeerde Crotone door goals van Christian Eriksen en Achraf Hakimi. Eriksen stond twee minuten in het veld, toen hij na 68 minuten de ban brak na een assist van Romelu Lukaku. Onze landgenoot dacht er na 83 minuten 0-2 van te maken, maar de Rode Duivel werd teruggefloten vanwege buitenspel van Perisic. In blessuretijd maakte Hakimi er alsnog 0-2 van.

Inter heeft de Serie A-titel daarmee zo goed als binnen. Als Atalanta Bergamo zondag punten verspeelt tegen Sassuolo, kunnen de Nerazzurri al feestvieren. Anders kan de titel volgende week thuis tegen Sampdoria worden veiliggesteld.