Atlético wint dankzij assist van Carrasco en is weer stap dichterbij landstitel

01-05-2021 18:10

Atlético Madrid heeft de druk in de titelstrijd weer bij Barcelona, Real Madrid en Sevilla gelegd. Op bezoek bij Elche deed Atlético wat het moest doen: er werd met 0-1 gewonnen. Yannick Carrasco lag aan de basis van het enige doelpunt van de partij.

Op bezoek bij Elche kon Atlético in ieder geval eventjes het gat met achtervolgers Real Madrid, Barcelona en Sevilla vergroten. In de zestiende minuut leek de formatie van Diego Simeone goed aan de wedstrijd te beginnen. Luis Suárez bracht de bezoekers na een lage voorzet van Marcos Llorente aanvankelijk op een 0-1 voorsprong. De VAR zette alleen een streep door de treffer van de Uruguayaan, vanwege buitenspel.

Daardoor moest Atléti opnieuw op zoek gaan naar de voorsprong. Enkele minuten na de afgekeurde goal was het wél raak. Op aangeven van Yannick Carrasco schoof Llorente de bal achter Elche-doelman Paulo Gazzaniga. De bal werd wel nog van richting veranderd door een Elche-verdediger.

Bij rust stond de 0-1 stand uiteindelijk op het bord. In de tweede helft kreeg Atlético nog wat kansjes om de marge te verdubbelen, alleen werden die niet verzilverd. Opvallend was dat Elche in het hele duel tot geen enkel schot tussen de palen is gekomen. De thuisploeg raakte in het slot van de wedstrijd wel nog de lat.

Atlético Madrid heeft de overwinning uiteindelijk over de streep getrokken. Daardoor staat de ploeg nu met een marge van vijf punten aan kop in LaLiga. Real, Barcelona en Sevilla komen allemaal later dit weekend nog in actie. De ploeg van trainer Simeone is in ieder geval wel weer iets dichterbij de landstitel: de Madrilenen moeten nog vier duels winnen voor het kampioenschap.