Nieuwkoop verlaat Feyenoord voor Union: Een uitstekende competitie

Nieuwkoop verlaat Feyenoord voor Union: "Een uitstekende competitie"

01-05-2021 16:15
1

Vrijdag raakte bekend dat Bart Nieuwkoop volgend seizoen in 1A te bewonderen valt. De verdediger reageert nu op zijn overgang van het Nederlandse Feyenoord naar promovendus Union. 

Feyenoord bevestigde de deal al op vrijdag, zaterdag toonde Union foto's van Nieuwkoop, die zijn contract bij de Brusselse club tekende. De Nederlander reageerde ook kort op de opvallende deal. "Ik ben zeer blij dat ik kon tekenen bij Union", liet de verdediger verstaan.

Nieuwkoop weet waarom hij van een Nederlandse topclub naar een Belgische promovendus trekt. "Dit is een ambitieus project in een uitstekende competitie", aldus de nieuwe aanwinst van Union, die de afgelopen maanden 15 keer uitkwam voor Feyenoord in de Eredivisie.

De voorbije weken speelde Nieuwkoop trouwens niet meer in Rotterdam. Een hamstringblessure hield de centrale verdediger van het veld. Normaal kan hij fit beginnen aan de voorbereiding bij Union. Eind maart liet Feyenoord al verstaan het contract van Nieuwkoop in de Kuip niet te verlengen.