Mignolet vs Wellenreuther: vergelijk hier hun statistieken

Mignolet vs Wellenreuther: vergelijk hier hun statistieken

01-05-2021 12:13
18

Zondag ontvangt Club Brugge het RSC Anderlecht van Vincent Kompany in Play-Off 1. Deze confrontatie inspireerde Club Brugge om de statistieken van hun doelman Simon Mignolet eens te gaan vergelijken met die van zijn collega-doelman bij RSCA. Zo kunnen we bijvoorbeeld zien dat Mignolet met 73 reddingen er bijna 30 meer heeft dan Timon Wellenreuther. De RSCA-doelman zit aan 44 reddingen.

Dit zou nog logisch te verklaren zijn omdat Mignolet gewoonweg meer wedstrijden heeft gespeeld dit seizoen dan Wellenreuther. Daarom hebben ze ook het reddingspercentage berekend. Ook daar scoort Mignolet beter dan Wellenreuther. De Rode Duivel zit aan een percentage van 75,3%. Wellenreuther daarentegen zit aan 68,8%. Ook werd er gekeken naar het gemiddeld aantal tegendoelpunten per wedstrijd. Daaruit blijkt dat Mignolet gemiddeld 0,73 doelpunten per wedstrijd binnenkrijgt. Wellenreuther zit aan 0,89.

Ook op het gebied van clean sheets staat Mignolet duidelijk aan de leiding. Hij heeft er al veertien achter zijn naam staan. Wellenreuther liet er ook al acht noteren. Uiteindelijk werd er ook naar het aantal gestopte strafschoppen gekeken. Daar is het verschil kleiner. Zo wist Mignolet er twee te stoppen en Wellenreuther één. Zondag kunnen we zien wie de onderlinge strijd wint.