Deschacht kreeg al voorstellen: Maar in de voetballerij ga ik even niets doen

Deschacht kreeg al voorstellen: "Maar in de voetballerij ga ik even niets doen"

01-05-2021 11:15 Laatste update: 11:23
1

Na twintig jaar profvoetbal en meer dan 1.000 wedstrijden op het hoogste niveau houdt Olivier Deschacht (40) het voor bekeken. Vrijdag maakte de verdediger van Zulte Waregem zijn afscheid bekend. Of het icoon van RSC Anderlecht in de voetbalwereld blijft, is nog niet duidelijk.

De komende periode gaat Deschacht genieten van de rust met zijn familie. In augustus gaat 'Oli' op vakantie met zijn kinderen, iets wat hij ze beloofd had. "In de voetballerij ga ik even niets doen. Pas op, er zijn genoeg mensen die al anticipeerden en die me concrete voorstellen deden. Maar ik heb alles afgeblokt", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

Ondanks de interesse van sommige clubs zal Deschacht voorlopig niet op de Belgische velden of daarrond te zien zijn. "Nu is het even tijd voor de kinderen. En voor mezelf. Doen wat ik graag doe. Fietsen, tennissen, padellen, misschien wel een marathon lopen. Gelukkig heb ik veel sportieve hobby’s. Zo blijf ik als een sportman leven, ook al is het dan niet langer als topsporter."

Verder gaf Deschacht aan dat hij nog niet helemaal overtuigd is van beslissing om te stoppen. Ondanks de goeie raad van vrienden en ex-profvoetballers besliste de gewezen verdediger van Anderlecht, Sporting Lokeren en Zulte Waregem om de voetbalschoenen aan de haak te hangen. Zijn laatste officiële wedstrijd werd helaas een pijnlijke met een 2-7 nederlaag tegen KAA Gent.