De snor van Kljestan: Toen wonnen we elf wedstrijden op een rij met Anderlecht

De snor van Kljestan: "Toen wonnen we elf wedstrijden op een rij met Anderlecht"

01-05-2021 09:45 Laatste update: 10:33

De naam Sacha Kljestan doet zeker nog een belletje rinkelen bij de Belgische voetballiefhebbers. Aan het begin van het vorige decennium maakte hij het mooie weer bij RSC Anderlecht, al viel de Amerikaan vooral op dankzij zijn vriendelijke persoonlijkheid en ... kenmerkende snor. Kljestan doet het relaas van zijn opvallende gezichtsbegroeiing.

Voor de eerste haartjes op zijn bovenlip moeten we terug naar het najaar van 2012. Toen Anderlecht drie wedstrijden in één week tijd won, besloot Kljestan zijn snor te laten staan tot het volgende puntenverlies, doet hij uit de doeken. "Toen wonnen we elf wedstrijden op rij", herinnert de Amerikaan zich glimlachend. Zo moest zijn snor ook tijdens de winterstop en op het trainingskamp blijven staan.

Een gelijkspel tegen Standard Luik zou het einde ingeluid moeten hebben van zijn nieuwe maatje, maar niets bleek minder waar. "Ik hield van mijn snor, mijn vrouw ook. Dus heb ik hem gehouden. Hij is bekender dan ik: als je de snor ziet, zie je mij. Als ik hem zou afscheren, verlies ik mijn krachten", haalt Kljestan de bijbelse Samson nog even in zich naar boven.