Hayen is op zijn hoede voor underdog Seraing: Die negentien goals liegen niet

Hayen is op zijn hoede voor underdog Seraing: "Die negentien goals liegen niet"

01-05-2021 09:18
0

In haar jacht op een verlengd verblijf in Eerste Klasse A kan Waasland-Beveren zaterdagavond maar best een goed resultaat halen op het veld van RFC Seraing. Volgende week wacht weliswaar nog een terugwedstrijd, maar de runner-up uit Eerste Klasse B is een verraderlijke tegenstander, beseft Nicky Hayen.

De trainer van Waasland-Beveren beseft dat Emilio Ferrera, zijn ervaren collega in de dug-out van Seraing, van zijn elftal een moeilijk te ontwrichten blok gemaakt heeft. Bovendien loopt er voorin een dodelijk heerschap rond in de gedaante van Georges Mikautadze. "Die negentien goals liegen niet", verwijst Hayen in Het Laatste Nieuws naar het aantal competitiedoelpunten van de Franse Georgiër.

Hoewel Mikautadze zijn goals vooral in het seizoensbegin lukte, wil Hayen niet weten van onderschatting. "Je mag niet vergeten dat men in 1B vier keer tegen elkaar speelt. Alle verdedigers waren aan het eind volledig op hem ingesteld", argumenteert hij.

Bovendien is de nul houden niet bepaald een sterkte van de fusieclub. Dit seizoen lukte het Waasland-Beveren nog maar zes keer. "Toch konden we ook tegen Gueye en Sakala (van KV Oostende, nvdr.) en tegen Anderlecht de nul houden", merkt Hayen fijntjes op.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie