Nieuwe titel wenkt voor De Bruyne: mogelijk zondag al titelfeest in Manchester

Nieuwe titel wenkt voor De Bruyne: mogelijk zondag al titelfeest in Manchester

01-05-2021 08:06

Enkele dagen na de 1-2-zege bij Paris Saint-Germain kan Manchester City opnieuw een gouden zaak doen, ditmaal in de Engelse Premier League. Straffer nog: de kans is bestaande dat Kevin De Bruyne en co zich zondagavond kampioen mogen noemen. Dan hoeft er wel een dubbele voorwaarde ingelost te worden.

Eerst en vooral moet Manchester City dit weekend uiteraard zelf winnen. Dat zou in de praktijk geen probleem mogen zijn, aangezien tegenstander Crystal Palace nu niet bepaald een hoogvlieger is over het Kanaal. De ploeg van Christian Benteke en Michy Batshuayi staat slechts dertiende. Bovendien haalde het in haar voorbije drie wedstrijden amper één puntje op.

Als City haar plicht vervult, kijkt het zondagavond vol spanning naar eerste achtervolger Manchester United. Verliest de stadsgenoot, dan mag het blauwe gedeelte van Manchester juichen. Ook die kans is behoorlijk reëel, aangezien United voor de altijd beladen hate game met Liverpool FC staat. The Reds moeten vol aan de bak om zich nog te verzekeren van Champions-League-voetbal.

Momenteel telt City 77 punten in de stand, United heeft er tien minder. Na dit weekend staan er nog vier speeldagen op het programma in Engeland. Als de kloof dan meer dan twaalf punten bedraagt, vallen De Bruyne en zijn ploeggenoten dus niet meer in te halen.