Tielemans en Castagne delen de punten, Pokal-drama voor Werder Bremen

30-04-2021 23:30

De eerste halve finale van de DFB Pokal heeft meteen een geweldige wedstrijd opgeleverd. Werder Bremen wist zich knap staande te houden tegen RB Leipzig, maar kreeg in de laatste minuut van de verlenging snoeihard het deksel op de neus. In Engeland heeft Leicester City onnodig punten laten liggen in de Premier League, op bezoek bij Southampton.

Werder Bremen - RB Leipzig 1-2
De eerste halve finale in de DFB Pokal heeft meteen een prachtige wedstrijd opgeleverd. Werder Bremen legde het RB Leipzig van aanstaand Bayern München-trainer Julian Nagelsmann het vuur aan de schenen en wist er knap een verlenging uit te slepen door de stand na ruim negentig minuten op 0-0 te houden.

In de extra tijd leek het alsnog verkeerd te gaan voor Werder: Hee-Chan Hwang maakte er na drie minuten verlengen al 0-1 van. Werder knokte zich echter terug in de wedstrijd en na een doelpunt van Leonardo Bittencourt leken er strafschoppen aan te pas te moeten komen om een beslissing te forceren. De avond eindigde echter in een drama voor Werder: Emil Forsberg maakte in de slotminuut van de verlenging de beslissende treffer, waardoor Leipzig zich op mag maken voor de finale van de DFB Pokal.

Southampton - Leicester City 1-1
Leicester City heeft ondanks een stortvloed aan kansen niet weten te winnen van Southampton. De thuisploeg stond al na tien minuten spelen met een man minder: Jannik Vestergaard kon gaan douchen nadat hij de bal onder zijn voet door liet glippen. In een poging om dit te herstellen ging hij er veel te hard in bij Jamie Vardy, die hiermee een scoringskans werd ontnomen.

Ondanks de man-meer-situatie kwam Leicester maar niet tot scoren. Southampton pakte na zestig minuten spelen zelfs de voorsprong. James Ward-Prowse benutte een strafschop na een handsbal van Kalechi Iheanacho. Uiteindelijk wist Leicester via Jonny Evans, die een bal achter Southampton-keeper Alex McCarthy kopte, een punt te pakken. De strijd om de Champions League-tickets in de Premier League blijft daardoor spannend.