Klopp tempert verwachtingen: 'Van Dijk is nog niet fit'

Klopp tempert verwachtingen: 'Van Dijk is nog niet fit'

30-04-2021 17:30

Volgens Liverpool-trainer Jürgen Klopp duurt het nog wel even voordat Virgil van Dijk weer helemaal hersteld is van zijn kruisbandblessure. Donderdag deelde de stopper op social media een hoopgevende video, waarin hij ogenschijnlijk fit over het veld rende.

Op de persconferentie wordt Klopp gevraagd naar de video van Van Dijk. "Ja, hij rent net als Henderson, Gomez en Matip", vergelijkt Klopp de situatie van Van Dijk met die van zijn geblesseerde teamgenoten. "Het begint met recht vooruit rennen."

Klopp laat vervolgens weten dat het nog wel even duurt voordat Van Dijk weer helemaal hersteld is. "Je moet veel stappen doorlopen voordat je weer echt klaar bent voor de groepstrainingen. Daar zijn deze drie allemaal behoorlijk ver van verwijderd. Niemand heeft tegen me gezegd: maak je stoelriemen vast, ze gaan volgende week de groepstraining hervatten."

Van Dijk liep aan het begin van het seizoen op bezoek bij Everton een forse kruisbandblessure op. Sindsdien kwam Van Dijk geen duel meer in actie. De tijd voor de 29-jarige verdediger richting het EK begint inmiddels te dringen. Op 13 juni speelt Oranje de eerste groepswedstrijd, tegen Oekraïne. Van Dijk moet dus in een krappe anderhalve maand weer helemaal fit worden, om dat duel te kunnen spelen.