Deschacht reageert op pensioen: “Afscheid waar ik van droomde bij Anderlecht

Deschacht reageert op pensioen: “Afscheid waar ik van droomde bij Anderlecht"

30-04-2021 15:45
7

Olivier Deschacht heeft beslist om zijn voetbalschoenen aan de haak te hangen. Tegenover VTM Nieuws reageert de 40-jarige verdediger over zijn afscheid bij Zulte Waregem en zijn jaren bij RSC Anderlecht.

“Het is een beetje op. De goesting is over”, begint Deschacht. “Het leven als een topsporter werd een beetje te veel allemaal en de laatste vond ik het persoonlijk ook allemaal wat minder. Vooral op traning, weinig energie en weinig goesting. Voor mij is dit het perfecte einde. Die twee jaar bij Zulte Waregem zijn een sprookje geweest.

“Het gevoal om te winnen ga ik het meeste winnen”, vervolgt Deschacht. “Dat gevoel is onbeschrijflijk. Kampioen spelen natuurlijk. Het mooiste moment, er zijn veel mooie momenten. Mijn eerste professionele wedstrijd was een droom. Ik had die kwaliteiten niet om een prof te zijn, maar dan kom je de juiste mensen tegen en met mijn over-mijn-lijk-mentaliteit is het toch gelukt en de rest is geschiedenis.”

Het mislukte afscheid bij Anderlecht zit nog diep bij Deschacht. “Het dieptepunt? Mijn afscheid bij Anderlecht, dat is een litteken. Het afscheid dat Zulte mij nu gegeven heeft daar droomde ik van bij Anderlecht. Het is wat het is. Ik heb er al heel veel over gezegd, misschien nu tijd om erover te stoppen. Nu heb ik een passend afscheid gekregen, mede dankzij Francky Dury.”