OFFICIEEL: Ten Hag verlengt tot zomer van 2023 bij Ajax

OFFICIEEL: Ten Hag verlengt tot zomer van 2023 bij Ajax

30-04-2021 11:49
5

Erik ten Hag blijft Ajax trouw. De 51-jarige trainer heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract tot medio 2023, zo maakt de Amsterdamse club bekend.

Ten Hag werd de afgelopen dagen in verband gebracht met Tottenham Hotspur, dat een opvolger zoekt voor José Mourinho. De Premier League-topclub vangt dus bot. "Ik weet wat ik hier heb en met welke mensen ik hier werk", verklaart Ten Hag zijn keuze om bij Ajax te blijven. "Daarnaast weet ik hoe we de volgende stap weer kunnen zetten met dit team. Ik ben hier gelukkig."

Ten Hag blijft onverminderd ambitieus. "Ergens komen is één, ergens blijven is twee. In het buitenland staat Ajax op de kaart. We krijgen daarvoor de erkenning, maar we willen nog meer. We willen nog hoger en de topclubs in Europa ergeren."

Ten Hag kwam begin 2018 over van FC Utrecht en boekte grote successen met Ajax. In het seizoen 2018/2019 behaalde de Tukker de dubbel met de Amsterdammers en reikte hij tot de halve finale van de Champions League. Afgelopen seizoen pakte Ajax de Johan Cruijff Schaal en eindigde het als eerste in het door corona afgebroken seizoen. Dit seizoen weet Ten Hag opnieuw de dubbel te veroveren met de club.

Naast Tottenham werd Ten Hag de voorbije maanden ook genoemd bij Duitse clubs als Bayern München, Borussia Mönchengladbach, RB Leipzig, Borussia Dortmund en Eintracht Frankfurt. Hij kiest er nu dus voor om bij Ajax te blijven.