Ik wil de voorlijn van Club Brugge niet ruilen met die van KRC Genk

"Ik wil de voorlijn van Club Brugge niet ruilen met die van KRC Genk"

30-04-2021 12:15
20

KRC Genk blinkt dit seizoen uit met de voorlijn Bongonda-Onuachu-Ito. Voor heel wat analisten is dat veruit het beste spitsentrio van de competitie, maar Vincent Mannaert zou niet ruilen met die van Club Brugge

"Het is een sterk trio, maar ik zou niet willen ruilen", zo maakt de manager van Club Brugge duidelijk bij Het Belang Van Limburg. "Club zit goed met Lang, De Ketelaere en Dost. Hun statistieken zijn goed. Maar het is een valse vergelijking omdat het spel van Genk veel meer georiënteerd is op de driehoek vooraan. Bij ons kan het gevaar ook van elders komen."

Nochtans lijken De Ketelaere en Lang naar hun beste vorm te zoeken na een coronabesmetting. "Het is wetenschappelijk vastgesteld dat Covid-19 je kracht aantast. Snelheid is een krachtexplosie. Na hun ziekte zag je dat De Ketelaere en Lang meer moeite hadden om over hun man te gaan en vaker de actie naar binnen zochten. Er is de voorbije twee weken op kracht gewerkt. We zien op training dat de cijfers beter zijn", besluit Mannaert.

Die kracht zal zondag ook nodig zijn, want dan speelt Club Brugge in eigen huis tegen Anderlecht. In de laatste confrontatie verloor Club Brugge nog met 2-1 van Anderlecht.