Interesse voor Club Brugge-coach Clement: “We weten dat hij wordt gevolgd”

Interesse voor Club Brugge-coach Clement: “We weten dat hij wordt gevolgd”

30-04-2021 07:00
40

Coach Philippe Clement lijkt op weg naar een nieuwe landstitel met Club Brugge, maar de oefenmeester wil voorlopig nog niet over een nieuw contract praten. Tegenover Het Nieuwsblad laat CEO Vincent Mannaert zich uit over de situatie.

Club Brugge zat na de reguliere competitie al aan tafel met Clement, maar de coac wil pas na het seizoen praten over een nieuw contract. “Dat tekent de mens Clement. Hij is een teamspeler en hij wil er eerst voor zorgen dat we samen over die eindmeet geraken. Daarna kunnen we spreken over een nieuw contract.”

Clement heeft nog een contract tot 2022, maar is gewild. “We streven ernaar een zo stabiel mogelijke werking te hebben”, gaat Mannaert verder. “Het is al van september 2013 dat we de samenwerking met een trainer vroegtijdig beëindigd hebben. Philippe ligt nog een jaar onder contract, maar we weten ook dat hij gevolgd wordt in het buitenland.”

Clement zit ook eindelijk op sociale media, maar voorlopig heeft nog geen club zich gemeld. “Er heeft nog geen club contact met ons opgenomen, maar iemand die voor de derde keer op rij kampioen kan worden en die twee groepsfases in de Champions League op zijn palmares heeft, springt onvermijdelijk in het oog.”