Dramatische avond voor Barcelona: geen koppositie en rode kaart voor Koeman

29-04-2021 22:06

FC Barcelona is nog steeds de nummer drie van La Liga. De Catalanen konden donderdagavond aan kop komen met een thuiszege op Granada, maar de inhaalwedstrijd ging met 1-2 verloren. Trainer Ronald Koeman werd weggestuurd.

Koeman koos voor een voetballend middenveld met Sergio Busquets, Ilaix Moriba én Frenkie de Jong en dat leverde in de eerste helft vooral balbezit op. De Catalanen speelden de bal rustig rond en wachtten op een opening, waar Lionel Messi dan van zou kunnen profiteren. Dat lukte na ruim twintig minuten: na een fraaie combinatie, waarbij Antoine Griezmann met een sleep de show stal, prikte Messi de bal in de verre hoek.

De eerste goal verminderde de doelpuntenhonger van Barça allerminst. Grote kansen op een tweede treffer bleven echter uit en ook in de tweede helft kon Granada, dat er vooral veel vechtlust en strijd in gooide, in het spoor van Barcelona blijven. Ze loerden op dat ene foutje en in minuut 63 werd dat gemaakt. Oscar Mingueza nam de bal verschrikkelijk slecht aan en daar kon Darwin Machís van profiteren: 1-1.

Die tegengoal deed de emmer bij Ronald Koeman overlopen. De trainer ergerde zich mateloos aan de scheidsrechter en het spel van Granada en botvierde dat na de gelijkmaker op de leidsman. Die stuurde hem naar de tribune met een rode kaart en zorgde er daarmee ook voor dat de Nederlander de uitwedstrijd bij zijn oude club Valencia van komend weekend moet missen.

Barcelona moest dus weer op zoek naar de voorsprong en de koppositie, maar tien minuten voor tijd werd het allemaal nog veel erger. Jorge Molina werd volledig vrij gelaten, kopte de 1-2 tegen de touwen en zorgde daarmee vooral voor feest in Madrileense huiskamers. Omdat de Blaugranas die achterstand niet meer ongedaan konden maken, blijft Atlético Madrid met 73 punten koploper en is Real Madrid met 71 punten nog altijd de nummer twee. Barça blijft derde en heeft ook 71 punten.