Kevin De Bruyne is bezig aan zijn beste CL-seizoen ooit

Kevin De Bruyne is bezig aan zijn beste CL-seizoen ooit

29-04-2021 21:15
13

Kevin De Bruyne stevent met zijn club Manchester City af op zijn derde landstitel in vier jaar tijd en ook in de Champions League doet City het voortreffelijk. Onder invloed van De Bruyne boekte City woensdag een knappe 1-2-zege tegen PSG en staat zo dicht bij de finale van het kampioenenbal. Dat heeft het grotendeels te danken aan De Bruyne, die zijn beste seizoen tot nu toe speelt in de Champions League. 

Manchester City won woensdag met 1-2 in het Parc des Princes en doet zo een erg goede zaak in de strijd om een ticket voor de finale. Kevin De Bruyne kan met City de eerste Champions League-trofee in de clubgeschiedenis winnen en daar doet de Belgische middenvelder alles aan. De Bruyne werd na de groepsfase in vijf wedstrijden al drie keer verkozen tot man van de match. 

Knappe cijfers van Kevin
In de groepsfase was De Bruyne goed voor vier assists, maar kwam hij niet tot scoren. Vanaf de achtste finales wist KDB zijn naam wel tussen de doelpuntenmakers te zetten. Tegen Borussia M'Gladbach, Borussia Dortmund en PSG vond De Bruyne het net. De Bruyne is dus de drijvende kracht achter het knappe Champions League-seizoen van Manchester City.

Beste CL-seizoen
Met drie doelpunten en vier assists is De Bruyne bezig aan zijn beste Champions League-campagne tot nu toe. Zo slaagde hij er enkel in zijn eerste seizoen bij City (2015/2016) in om drie keer te scoren en kan hij dit seizoen dus zijn eigen doelpuntenrecord verbreken in de CL. Ook zijn statistieken als aangever kan hij verbeteren: De Bruyne gaf in zijn derde en vierde seizoen bij de Skyblues vier assists, even veel dus als deze campagne.
Als Manchester City de beker met de grote oren dit seizoen opnieuw niet binnenhaald, zal dat niet aan onze landgenoot gelegen hebben.