De verloren zonen van Club: Worden miljoenen gerecupereerd?

De verloren zonen van Club: Worden miljoenen gerecupereerd?

Gepubliceerd: vrijdag 30 april 2021 om 12:00vr 30-04-2021 om 12:00

Laatste update: vrijdag 30 april 2021 om 18:30vr 30-04-2021 om 18:30

Nu de zomermercato met rasse schreden nadert, hopen de Belgische clubs weer zaakjes te doen. Dan doelen we niet enkel op witte merels aantrekken, maar evenzeer op een financiële slag slaan op uitgaand vlak. De voorbije maanden plaatsten onze G5-clubs alvast enkele jongens nadrukkelijk in het uitstalraam door hen te verhuren. Tijd voor een stand van zaken vanwege VoetbalPrimeur.be. In deze aflevering: de verloren zonen van Club Brugge.

Emmanuel Dennis – FC Keulen
Het kan verkeren in het voetbal. In een niet zo ver verleden stond Dennis nog in de belangstelling van mening Europese topclub. Nu worstelt de Nigeriaan met zijn vormpeil. Ook een winterse uitleenbeurt richting Keulen bracht geen zoden aan de dijk. Dennis krijgt speeltijd maar lijkt niet meer in staat zijn oude vorm terug te vinden. Volgt een definitief vertrek deze zomer? Club zal alvast een heel stuk minder vangen dan verhoopt. Het contract van Dennis loopt medio 2022 ten einde.

Basisplaatsen - invalbeurten: 6 - 3
Selecties: 12
Speelminuten: 473’
Doelpunten: 0
Assists: 1

Simon Deli – Slavia Praag
Een andere voormalige sterkhouder die deze winter bij een andere club werd gestald is Deli. De centrale verdediger keerde terug naar ex-club Slavia Praag. Daar wist hij snel weer een basisplek te veroveren. De laatste weken gooide een coronabesmetting echter roet in het eten. Ook Deli zijn contract loopt af in 2022. Club lijkt dan ook happig om de verdediger deze zomer van de hand te doen.

Basisplaatsen - invalbeurten: 6 - 2
Selecties: 9
Speelminuten: 581’
Doelpunten: 0
Assists: 0

Michael Krmencik – PAOK
De lange spits werd met veel poeha binnengehaald bij Club maar kon de verwachtingen nooit inlossen. In Griekeland vergaat het Krmencik beter. De Tsjech mag er vaak in de basis beginnen en bedankte tot dusver met drie doelpunten na de winterstop. Met Bas Dost heeft Club inmiddels al een vervanger. Een definitief vertrek lijkt dan ook aan de orde deze zomer.

Basisplaatsen - invalbeurten: 9 - 12
Selecties: 13
Speelminuten: 742’
Doelpunten: 3
Assists: 0

Kaveh Rezaei – Charleroi
Rezaei werd in 2018 bij Charleroi weggeplukt maar speelde de afgelopen seizoenen vaker voor zijn ex-club dan voor Club Brugge. Ook dit seizoen werd de aanvaller uitgeleend aan Charleroi. Daar kan Rezaei zijn gebruikelijke speelminuten maken. Het contract van de Iraniër loopt in 2022 af, een verkoop lijkt dan ook de logische keuze deze zomer. Al is het de vraag wie het nodige geld op tafel wil leggen. Goedkoop is Rezaei namelijk niet.

Basisplaatsen - invalbeurten: 18 - 7
Selecties: 26
Speelminuten: 1569’
Doelpunten: 7
Assists: 1

Lois Openda – Vitesse
Openda stond lange tijd te boek als een groot talent bij Club Brugge. De 21-jarige spits wist er echter nooit volledig zijn stempel te drukken. Dit seizoen mocht Openda dan ook ervaring doen in Nederland. Met succes, Openda is er basisspeler en was in de competitie betrokken bij twaalf doelpunten. Vraag is echter of dat voldoende is om een nieuwe kans te krijgen in Brugge. Daar werd met Daniel Perez intussen ook al een veelbelovend talent vastgelegd. Het is dus maar de vraag of Club nog op Openda rekent.

Basisplaatsen - invalbeurten: 27- 2
Selecties: 30
Speelminuten: 2179’
Doelpunten: 8
Assists: 4

Karlo Letica – Sampdoria
De boomlange doelman zit al een hele poos in Italië nadat zijn transfer richting Club niet het verhoopte succes opleverde. Ook het Italiaanse avontuur van Letica is vooralsnog geen succes. De Kroaat is bankzitter bij Sampdoria en speelde dit seizoen nog geen minuut in de competitie. Ondanks het gebrek aan speeltijd zouden er wel enkele Italiaanse clubs interesse hebben in zijn diensten. Bij Club lijkt zijn verhaal hoe dan ook over.

Basisplaatsen - invalbeurten: 0 - 0
Selecties: 26
Speelminuten: 0’
Doelpunten: 0
Assists: 0

Thibault Vlietinck – OH Leuven
De 23-jarige aanvaller koos afgelopen zomer voor speelminuten en vond die bij promovendus OH Leuven. Vlietinck heeft het naar zijn zin bij de Vlaams-Brabantse club en mag regelmatig meedoen bij de ambitieuze promovendus. Het lijkt er dan ook sterk op dat OHL en Vlietinck samen willen groeien, de club heeft namelijk ook een aankoopoptie. Een terugkeer naar Brugge lijkt er niet meer in te zitten.

Basisplaatsen - invalbeurten: 17 - 2
Selecties: 24
Speelminuten: 1401’
Doelpunten: 1
Assists: 1

Siemen Voet – KV Mechelen
Een zelfde verhaal lijkt weggelegd voor Voet. De 21-jarige verdediger ging op zoek naar speeltijd bij KV Mechelen. Een titularis is Voet allerminst bij de Mechelse club, KVM lijkt echter te geloven in zijn kwaliteiten en heeft ook een aankoopoptie. Ook voor hem lijkt het verhaal bij Club sowieso over en uit.

Basisplaatsen - invalbeurten: 8 – 1
Selecties: 19
Speelminuten: 632’’
Doelpunten: 1
Assists: 0

Conclusie
Club Brugge heeft een heleboel spelers die het momenteel over heel Europa uitstuurt. Voor sommigen van hem, denk aan Dennis, Deli en Krmencik, zal Club deze zomer een mooie som willen vangen. Ook de jongere talenten lijken niet meer in de plannen van Club te passen. Voor enkelen van hem lijkt er al een oplossing klaar te liggen. Op Openda na lijkt echter niemand nog op een kans in Brugge te mogen rekenen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Zou jij Openda een nieuwe kans geven bij Club?

(157 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws