Genk zonder Heynen tegen Antwerp: Zijn vervanger zal er staan

Genk zonder Heynen tegen Antwerp: "Zijn vervanger zal er staan"

29-04-2021 21:02 Laatste update: 21:03
4

Zondag wordt Play-Off 1 afgetrapt met Royal Antwerp FC tegen KRC Genk. De Limburgers tankten vertrouwen uit hun gewonnen bekerfinale tegen Standard, maar moeten het op de Bosuil stellen zonder hun kapitein Bryan Heynen. Kristian Thorstvedt onpopte zich dit seizoen tot titularis bij Genk en blikt vooruit op de clash met Antwerp.

In Het Belang van Limburg liet Thorstvedt optekenen dat ze Bryan Heynen natuurlijk zullen missen, maar dat zijn vervanger er zal staan. Wie in de plaats van de geschorste Heynen aan de aftrap verschijnt, is volgens Thorstvedt een beslissing die de coach neemt. De Noor, die vooral op nummer 10 uitblonk voor Genk, kan ook een rijtje achteruit gezet worden. “Ik heb bij Genk al heel vaak een iets meer defensieve rol vervuld en voel me daar prima in.” Thorstvedt zegt dat hij het niet erg vindt om het vuile werk op te knappen, maar weet ook dat hij de voorbije weken het meeste rendement haalde als aanvallende middenvelder.

Focus op Antwerp
Na de bekerwinst werd er bij Racing Genk stevig gevierd. “Mijn pa vond er maar niks aan dat ik in bloot bovenlijf op de persconferentie verscheen, maar ik heb er geen spijt van dat ik volledig uit de bol ben gegaan”, aldus de Genkse middenvelder. Die festiviteiten zijn nu achter de rug en de focus ligt nu op de volgende wedstrijd. “Woensdagochtend hebben we de knop omgedraaid”, zegt Thorstvedt die ervan overtuigd is dat het feest na de bekerfinale de ploeg sterker zal maken.

Groeiend vertrouwen en motivatie
KRC Genk liet het in de topwedstrijden vaak afweten dit seizoen en dat weet ook Kristian Thorstvedt. Hij wijst op het uitschakelen van Anderlecht in de beker en het domineren van een deel van de wedstrijd in Jan Breydel. “Maar we hielden dat zelfden de volle 95 minuten vol en te vaak zakten we op een bepaald moment een poos weg.” De bekerfinale, waarin Genk niet wegzakte, doet volgens Thorstvedt goed aan het vertrouwen van de Genk-spelers.
“Het vertrouwen dat de bekerwinst ons schonk, moet ons vooruit stuwen in de Play-Offs”, aldus Thorstvedt.