OFFICIEEL: Succesvolle uitleenbeurt krijgt definitief vervolg, OHL zwaait uit

OFFICIEEL: Succesvolle uitleenbeurt krijgt definitief vervolg, OHL zwaait uit

29-04-2021 17:32

Uitleenbeurt zijn niet altijd een schot in de roos, maar Brent Laes heeft het goede voorbeeld gegeven. De jongeling van Oud-Heverlee Leuven houdt er zelfs een definitieve transfer aan over. Hij trekt naar Lierse Kempenzonen.

Laes kwam in de jeugdreeksen uit voor OHL, waarmee hij zich zelfs enkele keren tot kampioen wist te kronen. Bij de grote jongens bleef zijn speeltijd beperkt tot één basisplek in Eerste Klasse B. Eind februari van vorig jaar ging Laes met zijn ploeggenoten met 4-1 onderuit op het veld van Excelsior Virton. Na de overstap naar Eerste Klasse A verdween het jeugdproduct uit beeld.

In de winterstop reikte Lierse Kempenzonen hem de hand. Dat bleek een goede move, want de voorbije maanden mocht Laes dertien keer opdraven bij de nieuwkomer in 1B. De samenwerking werd wederzijds gesmaakt, in die mate zelfs dat er nu een definitief vervolg aan gekomen is, maakt OHL bekend. Laes ondertekende in Lier een contract voor twee seizoenen.

Bij de jeugd kwam Laes overigens ook uit voor de Rode Duivels. In de beloftecategorie is hij echter nog nooit in actie gekomen.