'Te dikke' Hazard krijgt de volle laag: Dat begrijp ik écht niet

'Te dikke' Hazard krijgt de volle laag: "Dat begrijp ik écht niet"

29-04-2021 13:00
4

Eden Hazard kreeg dinsdag een invalbeurt tegen Chelsea, maar kon de bakens niet meer verzetten. Damien Duff (42) heeft genoeg gezien en vindt Hazard een floptransfer voor Real Madrid

"Ik zou me zorgen maken over hem richting de toekomst", vertelt de ex-speler van Chelsea bij RTE Sport. "Hij is intussen dertig jaar oud en moet het hebben van scherpte, omdat hij een snelle dribbelaar is. Maar we weten allemaal dat dit vanaf nu bergaf gaat."

Duff stelt zich ook vragen bij de fysieke paraatheid van Hazard. "Hazard is nooit een topprof geweest. Nooit heeft hij de drive gehad zoals Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Als dat wel het geval was geweest, dan zat hij waarschijnlijk in dezelfde categorie als die twee. Hij kwam met overgewicht aan op zijn eerste training bij Real Madrid. Of dik, hoe je het ook wil noemen."

Dat gewicht achtervolgt hem al veel langer. "Je kan niet ontkennen dat hij zijn hele carrière al sukkelt met zijn gewicht. En als een club zoveel geld voor je geeft, dan moet je aankomen in de beste vorm van je leven. Niet met overgewicht na een vakantie. Dat begrijp ik écht niet."