Louwagie na horrorjaar bij KAA Gent: Dat heeft mij wel gechoqueerd

Louwagie na horrorjaar bij KAA Gent: "Dat heeft mij wel gechoqueerd"

29-04-2021 11:30
9

Michel Louwagie beleeft een mager jaar bij KAA Gent. Play-Off 2 moet het seizoen dan maar redden. Louwagie is vooral verbaasd dat zijn voorzitter Ivan De Witte zo hard wordt aangepakt. 

Louwagie vindt dat duidelijk niet kunnen. "Wat mij gechoqueerd heeft, is dat men voor de eerste keer ook de voorzitter (Ivan De Witte, red.) door de modder getrokken heeft", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. "Dat vind ik onterecht, na het parcours dat we samen gereden hebben. Hij heeft alle fouten die begaan zijn op hem genomen, terwijl die ook bij mij en bij andere geledingen binnen de club liggen."

Ook Louwagie werd al verschillende keren hard aangepakt. "Dat is niet plezant, maar ik ben dat gewoon. Nu was het disproportioneel, vooral naar de voorzitter toe. De manier waarop de voorzitter is aangepakt, getuigt van een kwalijke evolutie. Ik heb vroeger nooit geweten dat ze Roger Vanden Stock aangepakt hebben. Of Michel Preud'homme. Maar dat is dit jaar ook gebeurd. Zelfs eigenaars, hoofdaandeelhouders en mecenassen ontkomen er niet aan."

Na een lange strijd is KAA Gent toch nog in de Play-Offs beland met KV Oostende, Standard en KV Mechelen als tegenstanders. Door de bekerzege van KRC Genk is de winnaar van die Play-Offs zeker van een Europees ticket.